Obama presenteert Bo aan de pers

Somalische piraten, de economische crisis en het nucleaire wapenarsenaal van Noord-Korea waren gisteren even niet van belang in de Amerikaanse stad Washington. Bo, de nieuwe hond van president Barack Obama en zijn gezin, hield de media de hele dag bezig.

Een menigte journalisten, fotografen en cameramensen was uitgerukt om de presentatie van Bo bij te wonen. De familie Obama liep met de zes maanden oude Portugese waterhond over het grasveld bij het Witte Huis. Het grotendeels zwartharige hondje heeft een witte bef, witte poten en een witte sik.

"Ik heb eindelijk een vriend", grapte Obama, die daarmee verwees naar een bekende uitspraak van voormalig president Harry Truman. Die zei dat als je een vriend zoekt in Washington, een hond aangeschaft dient te worden.

Al sinds de verkiezingen speculeren de media in de VS welke hond uitgekozen zou worden als 'First Puppy'. Obama beloofde zijn dochters Malia (10) en Sasha (7) een hond voor in het Witte Huis. De keus voor het dier was lastig, omdat Malia allergisch is voor de meeste hondenrassen.

Obama presenteert Bo aan de pers  (foto: ANP)