Aandeel ING explodeert op beurs

Het aandeel ING is vandaag op het Damrak 17,8 procent hoger gesloten op 6,19 euro. Vanochtend maakte Neerlands grootste bank herstructureringsplannen bekend die bij beleggers goed vielen.

Het bankbedrijf moet een 'overwegend Europese' bank worden met een geïntegreerde balans. De verzekeringsactiviteiten zullen hun focus verder beperken tot levensverzekeringen en pensioenen. 

Geografisch en bedrijfsmatig gaat ING zich concentreren op de markten met een sterke positie. Ook worden er voor 6 tot 8 miljard euro aan niet-kernactiviteiten verkocht.

Ook de beter dan verwachte winst van de Amerikaanse bank Wells Fargo deed het aandeel ING goed. De gehele beurswereld ging vandaag positief de feestdagen in, waarbij AEX 2,02 procent hoger is gesloten op 232,84 punten.

Ander positief uitgelegd nieuws was dat het aantal eerste steunaanvragen afgelopen week in de VS gedaald was met 20.000 naar 654.000. Daarnaast daalde het handelstekort van de VS in februari fors van 36 naar 26 miljard dollar.

Vrijdag en maandag zijn in verband met de feestdagen de Europese beurzen gesloten. Dinsdag belooft een groot feest of drama op de beurzen te worden, want dan begint het kwartaalcijferseizoen pas echt. Zo komen onder andere Intel en Goldman Sachs met cijfers. Ook wordt er uitgekeken naar nieuwe cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen.

Aandeel ING april 2008 - 9 april 2009