Kabouter Buttplug krijgt 'broertje'

De omstreden Rotterdamse kabouter Buttplug krijgt de komende dagen een broertje. Een groot groen konijn met een 'object in zijn hand dat gelijkenissen vertoont met de buttplug' zal op een paar honderd meter van de kabouter boven een bouwput komen te hangen. Konijntje Snoepfles, zoals het reuzebeest heet, komt naast het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te hangen voor de culturele manifestatie Motel Mozaique. Dat wordt het komend weekend voor de negende keer gehouden. 

Het reuzenkonijn werd in 2005 al ontworpen door kunstenaar Hofman als deel van de serie ' Obeesitas', een serie van te dikke dieren. In de reeks van zes beelden is konijntje Snoepfles de vijfde. Nummer zes, een negentien meter hoge pinquïn wordt eind mei in Utrecht onthuld. Konijntje Snoepfles is overigens niet voor het eerst in Rotterdam te bewonderen. 

Verschillende kunststromingen worden op Mozaique met elkaar gemixt. Denk hierbij aan muziek, beeldende kunst, theater en film. De locaties waar het festival gehouden wordt zijn ondermeer de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster en Watt (het voormalige Nighttown). Ook op diverse buitenlocaties kan men terecht voor de veelal gratis activiteiten. Jaarlijks komen er vele duizenden bezoekers op het festival af. 

De hoogtepunten van dit jaar zijn het Noorse elektronicaduo Röyksopp, de Duitse dreampopformatie The Whitest Boy Alive en de dancegroep 2manydjs. Het thema is, zeer toepasselijk, 'bouwput'. Het festivalterrein bevindt zich grotendeels in en om de bouwput naast het NAi. Er kan ook op het terrein overnacht worden. Voor foto's van het konijn kun je op de website van de kunstenaar terecht.