6-jarige doodgebeten door herders

Gisterenmiddag is een zesjarig meisje in Grandes-Loges, een dorpje in Frankrijk ten zuiden van Reims, doodgebeten door twee Duitse herders die tot het gezin van de kleuter behoorden. Rond een uur of vier was het kind naar buiten gegaan en toen ze om zes uur nog niet terug was, begonnen haar ouders zich ongerust te maken.

Samen met politie en brandweer werd gezocht naar het meisje dat dood gevonden werd in het hok van de twee honden. "De honden hadden het meisje doodgebeten", aldus de adjunct-burgemeester van Grandes-Loges. Hoe het kind in het hok heeft kunnen komen is nog niet duidelijk. De honden zaten in een goed afgesloten hok volgens de politie. Ook is niet bekend of het meisje met de honden gespeeld heeft. 

Hoewel de Duitse herder niet als gevaarlijk geclassificeerd is in Frankrijk, was de moeder zeer voorzichtig met de huisdieren. De adjunct-burgemeester: "Het is een ongeluk. De ouders hadden nochtans veel vertrouwen in de honden." De polite in Chalons-en-Champagne heeft de zaak in onderzoek.