KNVB mag van de rechter tickets blokkeren

De voorzieningenrechter in Utrecht heeft vanavond in een kort geding bepaald dat de KNVB tickets mag blokkeren die zijn doorverkocht. De procedure was aangespannen door twee bedrijven die opgekochte kaartjes doorverkopen. De bedrijven overtreden daarmee de regels die de KNVB aan de ticketverkoop heeft gesteld.

Volgens de regels van de KNVB is het niet toegestaan om kaartjes commercieel te gebruiken. Met andere woorden: kaartjes mogen niet worden doorverkocht. De rechter is het met de voetbalbond eens dat het de 850 kaartjes voor de wedstrijd Nederland-Schotland van morgenavond ongeldig verklaart.

De voetbalbond wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om een voetbalwedstrijd te bezoeken en woekerprijzen maken dit niet mogelijk. Bovendien, zo benadrukt de bond, staat er op elk kaartje dat doorverkopen niet is toegestaan.

De advocaat van de ticketbedrijven is van mening dat de doorverkoop van kaarten in ons economisch systeem past. De uitspraak betekent desalniettemin een financiële strop voor de ticketbureau's die een geld terug-garantie geven.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.