voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 28

Dit weekend werd de 28e speelronde in de eredivisie gespeeld. AZ zag zijn voorsprong iets slinken door een gelijkspel tegen Feyenoord. Achtervolgers FC Twente en Ajax kwamen wel tot winst.

NAC Breda nam het thuis op tegen Ajax. De bezoekers hebben het traditioneel lastig in Breda, maar daar was vandaag weinig van te merken. Ajax was het meest dreigend en kwam na een half uur op voorsprong. Vermaelen kopte de 0-1 binnen. NAC wist daar weinig tegenover te stellen en na een uur werd door Ajax de beslissende tik uitgedeeld. Van der Wiel scoorde de 0-2 na een assist van Aissatti. NAC kreeg nog wel kansen via Boukhari en Amoah, maar het was Ajax dat na een goal van Suárez de eindstand op 0-3 bepaalde.

FC Twente kreeg in de Grolsch Veste FC Groningen op bezoek. De Groningers kregen al snel een tegenslag te verwerken toen na tien minuten Granqvist met rood van het veld werd gestuurd. Dit nadat hij met een handsbal een scoringskans van Perez had ontnomen. Na ruim een half uur was het Twente dat op 1-0 kwam toen Brama erin slaagde keeper Michailov te omspelen, waarna Elia simpel kon scoren. Pas na 75 minuten slaagde de ploeg uit Enschede erin om ondanks de man meer de score te verdubbelen. Na een vrije trap van Perez scoorde Wisgerhof de 2-0. Groningen kreeg in de wedstrijd nauwelijks kansen, maar het was Berg die in de 89e minuut de eer redde. In de blessuretijd kwam het nog bijna op gelijke hoogte, maar een schot van Berg werd door Brama van de lijn gehaald.

AZ is er in eigen huis niet in geslaagd voor de dertiende keer op rij te winnen. In de eerste helft namen beide ploegen weinig risico. AZ was iets beter, maar de kansjes waren voor Feyenoord. De beste was voor Makaay, maar hij schoot voorlangs. Na rust voerde AZ de druk op en was er een kans voor Schaars, maar Timmer redde knap. In het vervolg van het duel kregen beide ploegen nog één grote kans, maar zowel El Hamdaoui als Bruins schoot over. Het duel eindigde hierdoor in een 0-0 gelijkspel.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. De Graafschap was met 2-0 te sterk voor sc Heerenveen. NEC tegen Willem II eindigde in 0-0 en PSV was met 2-0 te sterk voor Vitesse. Sparta won met 1-0 van Heracles Almelo en Roda JC won met 2-0 van ADO Den Haag. FC Volendam tegen FC Utrecht eindigde in 0-0.