Kleuter getuige van brute overval op oma

Afgelopen donderdag heeft een tweejarige kleuter toe moeten kijken hoe haar oma beroofd werd in haar eigen huis in Spijkenisse. Twee gewapende donkere mannen drongen de woning van de 65-jarige Philomena binnen en eisten geld van de doodsbange vrouw. De vijfhonderd euro die ze van de slaapkamers van één van haar dochters haalde, was niet genoeg. 

Omdat ze meer geld wilden, dreigden ze om de vrouw te mishandelen met een kokendheet strijkijzer. Hoewel ze dit uiteindelijk nalieten, werd wel haar mond dichtgeplakt met plakband. Hierna werd ze op zolder vastgebonden op een stoel. Haar kleindochter Gerriviene zag alles gebeuren, maar raakte wonderlijk genoeg niet in paniek.

Philomena werd na een uur gevonden en bevrijd door één van haar dochters. Na een uitgebreid verhoor door de politie vertelt ze: "Ik dacht echt dat ze me wilden doodmaken". Ze verwachtte mensen aan de deur, omdat ze een aankondiging van onderhoud aan de dakgoten had gekregen. Daarom opende ze de deur voor de overvallers.

Rina, een van de uitwonende dochters, verklaarde: "Ze hebben het huis gewoon een tijd geobserveerd." De overvallers belden aan op een moment dat de man van Philomena naar zijn werk was, en de inwonende dochter weg was voor een bezoekje aan de dokter. Hoewel ze dolgelukkig is dat haar moeder niets mankeert, is ze woedend omdat haar nichtje getuige is geweest van de brute roofoverval. De kleuter zelf doet alsof er niets gebeurd is: ze krijgt een koekje van een buurvrouw en bedankt daar netjes voor waarna ze vrolijk doorspeelt voor het huis van oma.

Er is een signalement bekend van beide daders. Ook hebben de buren verklaard dat ze een witte bestelbus met piepende banden zagen wegrijden.