Actie om afschieten honden in game

Videogames hebben het de laatste tijd zwaar te voorduren. Eerder deze week kondige een Duitse winkelketen aan te stoppen met het verkopen van 18+ games nadat een 17-jarige jongen vijftien mensen doodschoot, nu is een groep Amerikaanse studenten een petitie begonnen tegen het schietspel Call of Duty: World at War. De actie is geïnitieerd door de 19-jarige Breanna Lucci studerend aan de Academy of Notre Dame. De reden voor de actie is dat ze haar broertje het spel zag spelen en dat hij honden aan het neerschieten was. De petitie is inmiddels ondertekend door 100 medestudenten en Lucci is van plan de petitie binnenkort door te sturen naar uitgever Activision.

"Honden doodschieten als een vorm van vermaak... opnieuw en opnieuw. Dat is één van de elementen van het spel. Ouders moeten weten wat ze voor hun kinderen kopen. Dieren doden zou geen vorm van vermaak moeten zijn," aldus Lucci.

Of Activision aan de hand van deze petitie wat gaat doen is nog maar de vraag. Dat er honden in de oorlogsgame zitten is waarheidsgetrouw, en aangezien mensen doodschieten al geen probleem is, zal een klacht over het doodschieten van honden niet snel een reden zijn om de verkoop stop te zetten.

Voor meer gamesnieuws kun je terecht op FOK!games.