'Man' mag eindelijk vrouw zijn

De 69-jarige Annie Goddijn-Van den Bosch is zo vrouw als biologisch maar mogelijk is en heeft twee kinderen gebaard. Toch is ze volgens de de wet jaren man geweest zonder het eigenlijk zelf te weten; Annie kwam er pas achter toen ze hertrouwde in 1987. Na het afhalen van haar uittreksel uit het geboorteregister zat ze het papier eens goed te bekijken. Groot was haar verbazing toen ze las: "is geboren een kind van het mannelijk geslacht".


Wie er dronken was tijdens de aangifte van Annie is niet duidelijk. Ofwel haar vader vergiste zich na vier zonen, of de ambtenaar van de burgerlijke stand had een slechte dag. Toen ze een jaar na het overlijden van haar eerste man een uittreksel voor haar behaalde rijbewijs moest halen, ging het fout: niemand heeft gezien dat er een fout in het papiertje zat. Toen ze zelf deze fout aangaf bij het ingaan van de ondertrouw werd het pas echt een probleem; de burgemeester van Roermond weigerde twee mannen te laten trouwen.

Gelukkig was de fout snel hersteld. Het nadeel was wel dat er een aantekening van de herstelling was opgekrabbeld toen ze haar nieuwe geboortebewijs in Den Haag ging ophalen.