Floortje Dessing ontslagen bij LLiNK

Floortje Dessing en Froukje Jansen zijn weg bij omroep LLiNK. De contracten met beide televisiepresentatrices zijn beëindigd, maakte de omroep vandaag bekend.

Door de financiële problemen waar LLiNK in terecht is gekomen, is de omroep genoodzaakt forse bezuinigingen door te voeren. Om de omroep weer financieel gezond te maken worden onder meer veel tijdelijke contracten van personeelsleden niet verlengd. Ook een programma als 3 op Reis kan de omroep in de huidige vorm niet meer betalen.

Dessing en Jansen balen van het vertrek bij de omroep. "Ik vind het jammer dat ik een enthousiaste club als LLiNK op zo’n belangrijk moment moet verlaten. Ik heb twee fantastische seizoenen 3 op Reis mogen maken, maar doordat er nu fors bezuinigd moet worden vind ik het meer dan logisch dat we afscheid van elkaar nemen. Het feit dat ik nu niet meer in vaste dienst ben bij LLiNK betekent overigens niet dat ik het gedachtegoed van LLiNK niet meer uit zal dragen", stelt Dessing. Ook collega Froukje Jansen vindt het vertrek jammer. "Het is zeer betreurenswaardig dat we op deze wijze afscheid van elkaar moeten nemen. Desalniettemin hoop ik natuurlijk wel dat LLiNK de 150.000 leden haalt en in het publieke bestel blijft."


LLiNK kan presentatrices niet meer betalen  (foto: DAG)