Berging verongelukte Boeing zaterdag verder

Koninklijke Saan verwacht morgen aan het begin van de middag de berging van de wrakstukken van de verongelukte Turkse Boeing te kunnen voltooien. De resten van het toestel van Turkish Airlines liggen sinds de crash van ruim twee weken geleden in een akker bij de Polderbaan van Schiphol.

De verwachting was dat het karwei vandaag al klaar zou zijn, maar dat is niet gelukt. Om 20.00 uur is het werk onderbroken tot morgenochtend 8.00 uur. Het staartstuk en wat kleinere stukken zijn nog niet in diepladers getakeld, aldus een woordvoerster van bergingsbedrijf Saan. Zondag gaan alle vliegtuigresten op transport naar hangar 4 op Schiphol-Oost.

In verband met de hijswerkzaamheden was de Polderbaan van Schiphol enige uren gesloten. De plek van het ongeval ligt in de aanvliegroute naar de Polderbaan. Vliegtuigen konden gebruikmaken van de Zwanenburg- en Buitenveldertbaan.

De tocht van de akker naar Schiphol-Oost duurt zondag van 07.00 uur tot 14.00 uur en gaat deels over de A9. Binnen deze tijd worden de wegen vanaf het Rottepolderplein tot aan de ingang bij Schiphol-Oost voor korte of langere periode afgezet. De oprit richting Badhoevedorp en Amsterdam zal voor langere tijd niet toegankelijk zijn. De politie en de gemeente raden weggebruikers aan naar de verkeersinformatie te luisteren.

Berging verongelukte Boeing zaterdag verder  (foto: ANP)
Submitter:  Bron: ANP