Winkels bij Arena weer open na terreurdreiging

De winkels in Amsterdam-Zuidoost gaan vandaag weer open. dat heeft de politie gemeld. Gisteren moesten de winkels van de politie dichtblijven na een terreurdreiging. Het gaat om de winkels in het Arenagebied en de vestiging van woonwarenhuis Ikea. Volgens de politie is er op dit moment geen sprake meer van een serieuze dreiging.

De gisteren aangehouden verdachten zijn alle nog in voorarrest. Vanochtend wordt besloten of een langere hechtenis nodig is.

Behalve winkels moesten gisteren ook een bioscoop dicht blijven. Een concert van de Amerikaanse band The Killers in de Heineken Music Hall werd afgelast.

De zaak kwam aan het rollen na een telefoontje aan de politie in de nacht van eergisteren op gisteren. Daarin werd gemeld dat drie mannen explosieven wilden plaatsen gericht op het maken van slachtoffers in winkels. Volgens korpschef Bernard Welten kwam de melding uit Brussel. De beller vertelde waar de mannen verbleven en noemde namen, panden en winkelketens. Hij gaf ook een vaag signalement. Er werd gebeld met een prepaid mobiele telefoon. Kort daarna werd duidelijk dat een van de genoemde namen behoort bij een familielid van een betrokkenen bij de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004.