Aanranding verzonnen om straf te ontlopen

Twee Tilburgse meiden van veertien en vijftien jaar oud hebben afgelopen nacht een poging gedaan om het te laat thuiskomen te verklaren. Echter, hun verhalen klopten niet met elkaar zodat het voor de politie redelijk simpel was om te concluderen dat er helemaal geen ontvoering en aanranding had plaatsgevonden. 

De twee hingen het verhaal op dat de oudste door twee mannen in het centrum van Tilburg in een auto was getrokken. Ze zouden naar Den Bosch gereden zijn, en onderweg zou de 15-jarige betast zijn. In Den Bosch aangekomen zou ze uit de auto gezet zijn waarna ze haar vriendin had gebeld, die haar vervolgens per trein was komen halen. Om één uur 's nachts belden ze vervolgens de politie.

Tijdens het verhoor op het politiebureau bleek dat de twee hun verhalen niet tot in de finesse op elkaar afgestemd hadden, zodat er twijfels begonnen te ontstaan. De politie hield hen herhaaldelijk voor dat een valse aangifte doen strafbaar is, maar ze bleven vooralsnog hardnekkig bij hun verhaal. 

Uiteindelijk kwam toch de waarheid boven tafel. Ze waren in Rotterdam geweest om wat tijd met vrienden door te brengen. Op de terugweg konden ze niet rechtstreeks naar Tilburg reizen vanwege werkzaamheden aan het spoor. Ze werden gedwongen om via Den Bosh te reizen alwaar zij de laatste trein naar huis misten. Uit nood geboren ontstond het plan de politie te bellen met het verzonnen verhaal.

Beide tieners zijn inmiddels verhoord als verdachte. Er wordt proces-verbaal opgemaakt inzake het doen van valse aangifte. Of er strafvervolging zal plaatsvinden wordt beslist door de officier van justitie. De twee zijn inmiddels weer onder de hoede van hun ouders gesteld. 

Met dank aan klnvntrbyt voor de submit.