Club Marcanti moet weer faam krijgen

Een nieuwe eigenaar wil de ooit beroemde Amsterdamse nachtclub Marcanti in oude luister herstellen. Projectonwikkelaar Patricia Ruizendaal kocht de zaak onlangs. Zij heeft conceptmarketingbureau Mucho More ingehuurd om de tent te leiden, liet een woordvoerster daarvan vandaag weten.

De club wil zich gaan profileren met een muzikale programmering van internationale allure, maar ook met bijvoorbeeld podiumkunsten. Het openingsfeest is op 17 april en heeft als thema 'legendary vogue'. Dat betekent zoiets als chique en met glamour.

Marcanti bestaat al sinds 1936 en was in de beginjaren een kantine voor marktkooplui. Twintig jaar later kwam er een concert- en feestzaal bij. Vanaf de jaren negentig hadden er ook geregeld housefeesten plaats en verwierf de zaak grote faam. De afgelopen jaren dreigde hij echter in de vergetelheid te raken.

Overigens kocht de bekende horecaondernemer Martin van den Dungen de club circa twee jaar geleden nog. Ook hij wilde Marcanti weer in oude luister herstellen, maar heeft de zaak dus weer van de hand gedaan.