Nog meer bestanden van omroepen onbeschermd

Eerder berichtte FOK! al over de tieten van Eva Jinek die niet goed in haar topje zaten en nu blijkt dat er nog meer data van publieke omroepen vrij in te zien is.

Op een dataserver van de publieke omroep zijn filmpjes, foto's en zelfs jaarrekeningen te vinden van onder andere de NCRV, TROS, RVU, omroep MAX en de Humanistische Omroep. Naast vele persfoto's zijn er dus ook filmpjes te zien die niet bestemd zijn voor publicatie. 

Naast korte filmpjes zijn ook volledige afleveringen van Buitenhof, De wereld draait door en Bananasplit te downloaden. Ook staan er enkele duizenden podcasts van tv- en radio programma's online. Van De wereld draait door zijn er alleen al meer dan 920 podcasts te downloaden. Waaronder ook filmpjes van Fokke & Sukke.

Een oplettende systeembeheerder van de NCRV is wakker en heeft inmiddels door dat er wat deurtjes open staan. Hij verhelpt dit echter niet en voorziet de beginpagina zelfs van een iets wat komisch bericht: "Welkom in de open dir van de NCRV! Heeft u genoten van onze bestanden? Word dan op zijn minst steunlid van de ncrv. ;-)" En ook de dir van de VPRO is deels aangepast: "We gaan ff ergens anders heen als je het niet erg vind."

Kijk voor meer informatie in het topic op het FOK!forum!