'Sylvie Meis best geklede vrouw'

Sylvie van der Vaart-Meis is door het magazine Jackie verkozen tot de best geklede vrouw van Nederland. Het tijdschrift presenteerde gisteravond in hotel The Grand in Amsterdam de Best Dressed List, een overzicht van de vijftig best geklede vrouwen.

Actrice en voormalig presentatrice Maria Kooistra prijkt op de tweede plaats, saxofoniste Candy Dulfer staat op drie. De top 10 bestaat verder uit presentatrice Nikkie Plessen (4), actrice Victoria Koblenko (5), prinses Mabel (6), topmodel Doutzen Kroes (7), actrice Leontine Borsato (8), kunstenares Judith Wiersema (9) en presentatrice Renate Verbaan (10).

De lijst is samengesteld door de stylisten Maik de Boer, Danie Bles, Renu Kashyap en eigenaar Jos van Raak van de gelijknamige modewinkels. Het panel was unaniem over de nummer 1. "Geen enkele vrouw is altijd goed gekleed, maar Sylvie wel. Ze heeft een soort Amerikaanse glamour, heel on-Nederlands”, aldus Maik de Boer. Jos van Raak zegt over Sylvie van der Vaart: "Ze heeft echt haar eigen stijl en ze is heel erg van nu. Het is weliswaar van top tot teen designerlabel, maar ze ziet er beeldschoon uit." 

Jackie’s Best Dressed List verscheen dit jaar voor het eerst. Waar lezers van internationale bladen als Harper’s Bazaar, Vanity Fair en People elk jaar uitkijken naar de gerenommeerde lijsten, ontbrak het in Nederland nog aan een vergelijkbaar initiatief.

Opvallend is ook de lijst van de tien slechtst geklede vrouwen van Nederland. Deze Worst Dressed List wordt aangevoerd door presentatrice Fabienne de Vries. Volgens Jackie is het bij Fabienne de Vries vaak te veel, te druk en te geprobeerd. Op nummer 2 van de lijst staat "de immer te jeugdig geklede" Judith Osborn, gevolgd door actrice Katja Schuurman (3), journaliste Beertje van Beers (4) en actrice Yolanthe Cabau van Kasbergen (5). De top 10 bestaat verder uit de presentatrices Bridget Maasland (6), Sophie Hilbrand (7) en Linda de Mol (8). Zangeres Glennis Grace staat op de negende plaats, presentatrice Yvon Jaspers staat op nummer 10.


Jackie: Sylvie van der Vaart best geklede vrouw  (foto: DAG)