Faillissement dreigt voor Roda JC

Er wordt inmiddels een fusie met Fortuna Sittard op poten gezet, maar het is nog maar de vraag of Roda JC het huidige seizoen kan afmaken. De club uit Kerkrade kampt namelijk met enorme financiële problemen. Het tekort is inmiddels tot drie miljoen opgelopen.

Daarnaast is Roda JC niet meer in staat om de salarissen en de maandelijkse hypotheeklasten te betalen. De ploeg wendde zich al tot mogelijke geldschieters, maar deze weigeren nog geld te geven. Onder hen zijn topman Henk Maassen van vastgoedbedrijf Stienstra en textielbaron Arnold Hendriks. In het verleden hielp dit duo de Limburgse club nog wel uit de problemen.

"Ik wil niet reageren op namen, maar van externe financiers hoeven we inderdaad niets meer te verwachten," liet Huub Narinx, algemeen directeur van Roda JC, in een reactie weten. "Er is een aantal mensen dat ons in het verleden, en ook dit seizoen, heeft geholpen. Maar de huidige problemen kunnen ook zij niet meer oplossen."

Men heeft de hoop inmiddels op de gemeenteraad van Kerkrade gevestigd. Zij vergaderen woensdagavond over het nemen van een meerderheidsbelang in het Parkstad Limburg Stadion, de thuishaven van de Limburgse formatie. Met deze overname zou een bedrag van drie miljoen euro gemoeid zijn, waardoor de club weer even op adem kan komen.

"Dan halen we het einde van het seizoen. Ik heb goede hoop dat de gemeente ons gaat helpen, de politiek onderschrijft het belang van Roda voor Kerkrade. Maar als het besluit negatief uitvalt, dan wordt de situatie acuut penibel. We hebben tot nu toe nog aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen, maar dat wordt dan vrijwel onmogelijk. In dat geval kunnen we een faillissement niet uitsluiten", aldus Narinx.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager!