Bedreigers Weesp krijgen koekje van eigen deeg

De drie tieners die zijn opgepakt voor het telefonische bedreigen van een basisschool in Weesp, krijgen nu klappen met hun eigen zweep. Ze zijn bedolven onder haatdragende dreigementen. Vooral Iljitsj T. (14) en Melvin B. (13) moeten het -inclusief hun ouders- ontgelden.

De website van Iljitsj T. werd acht minuten na de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin beelden werden getoond van de drie tieners, verrijkt met enkele bedreigingen. Ook zijn moeder heeft het niet makkelijk: als lerares op een basisschool in Weesp gaat ook zij door een hel. Uit onderzoek blijkt dat de bedreigde Sint Jozefschool de basisschool is van een broertje van een van de daders. Saillant detail is dat Iljitsj T. en Melvin B. beide op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen zitten.

De politie heeft ook gisteren weer een informatieblunder begaan in deze zaak: middels een brief wilden zij de ouders op de hoogte houden. Deze brief wilde de politie gistermiddag meegeven aan alle kinderen, maar vergaten daarbij dat alle basisscholen woensdagmiddag gesloten zijn.