Dode mannen Leiderdorp geliquideerd

De twee dode mannen die gisteren werden aangetroffen in Leiderdorp langs de A4, zijn het slachtoffer geworden van een brute liquidatie. Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel heeft de betrekkelijke rust in de onderwereldse oorlog nu rechtsomkeert gemaakt.

Een van de slachtoffers is de 33-jarige Boneka Belserang, die door de politie verdacht werd van betrokkenheid bij de liquidatie op ex-rechercheur Martin Hoogland. De oud-politieman zat vast voor de moord op Klaas Bruinsma, toen hij tijdens zijn verlof werd vermoord. Belserang is hier echter nooit voor veroordeeld. Wel werd hij veroordeeld tot vijf jaar cel voor een schietpartij in een Amsterdamse parkeergarage, vlakbij club The Ministry. Deze straf heeft hij uitgezeten en was inmiddels al weer een tijdje op vrije voeten.

Benedicte Ficq, de advocate van Belserang, heeft zijn dood gisteren bevestigd. Ze spreekt over een "buitengewoon tragische gebeurtenis" en haalt daarbij aan dat de betrokkenheid van haar cliënt bij de moord op de ex-rechercher nooit is bewezen. "Hij werd na het vooronderzoek formeel afgevoerd als verdachte. We hebben bij de rechtbank zelfs nog een schadevergoeding gekregen."

De politie heeft de identiteit van het tweede lijk nog niet bevestigd, maar bronnen in de onderwereld melden dat Yessin Chakor het tweede slachtoffer is.