Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 21

De afgelopen dagen werd er in de Eredivisie een midweekse speelronde gespeeld. Koploper AZ won zijn wedstrijd tegen Roda JC. FC Twente nam de tweede plek na een overwinning op NAC Breda en puntverlies van Ajax tegen Heracles Almelo.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Suárez twee grote kansen, deze werden echter gekeerd door doelman Pieckenhagen. Hierna nam Heracles de regie over, nadat Van den Bergh eerst de paal raakte scoorde hij even later wel de 0-1. Na missers van Douglas, Schulmeister en Van de Bergh was het uiteindelijk toch Schulmeister die de 0-2 scoorde. Pas na 70 minuten kwam Ajax terug in de wedstrijd na een treffer van Sulejmani. Een benutte strafschop van Suárez bracht de Ajacieden op gelijke hoogte. In de blessuretijd leek Ajax ook te winnen toen Suérez scoorde, het zuivere doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

FC Twente had geen enkel probleem met NAC Breda, dat al vijf wedstrijden niet gewonnen heeft. Voor rust mocht de ploeg uit Enschede doen wat het wilde, en dit leidde tot doelpunten van Arnautovic en Wisgerhof. Na rust beet NAC meer van zich af, maar Twente kwam geen enkel moment in de problemen. Het bleef gevaarlijk en scoorde nog twee keer via Elia en Denneboom. Tussendoor werd de jubilerende doelman Boschker, hij speelde zijn 500e Eredivisiewedstrijd, toch nog gepasseerd. Idabdelhay scoorde tegen.

De 100e stadsderby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam leidde tot een nipte 1-0 voor Feyenoord. De club uit Zuid begon wel aarzelend aan de wedstrijd maar kwam na achttien minuten op voorsprong na een mooie lob van Biseswar. Feyenoord werd hierna sterker, maar groter werd de voorsprong niet, Makaay maaide vlak voor rust over de bal heen. Het eerste kwartier na rust hadden de bezoekers uit Spangen de overhand, maar hierna was het toch weer Feyenoord dat de regie nam. Omdat het niet scoorde bleef de spanning, maar gescoord werd er niet meer.

Natuurlijk werden er deze week nog meer wedstrijden gespeeld. Vitesse klopte sc Heerenveen met 1-0 en hekkensluiter FC Volendam won voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd, het werd 1-2 bij Willem II. FC Utrecht won met 3-0 van De Graafschap en AZ was met 1-0 te sterk voor Roda JC. FC Groningen won met 2-0 van NEC en PSV was met maar liefst 6-0 te sterk voor ADO Den Haag.