Christenen slaan terug met eigen busreclames

Vanaf maandag rijdt het christelijke antwoord op atheïstische busreclames door Groot-Brittannië. Christelijke organisaties hebben 175 bussen gecharterd om hun religieuze boodschap te verspreiden. Dat meldden Britse media donderdag.

Sinds begin dit jaar rijden Britse bussen rond met de tekst: "Er is waarschijnlijk geen God. Maak je nu geen zorgen meer en geniet van je leven". De atheïstische reclamecampagne, voor velen een doorn in het oog, was een idee van een journaliste die zich ergerde aan christelijke advertenties met dreigementen aan niet-gelovigen.

De Christelijke Partij slaat nu terug met de tekst "Er is beslist een God. Dus kom bij de Christelijke Partij en geniet van je leven". Voor deze tekst zijn vijftig bussen gereserveerd. De Russisch-orthodoxe Kerk wil met 25 extra grote busadvertenties, gesponsord door een Russische tv-zender, de aandacht trekken met: "Er IS een God, GELOOF. Maak je niet druk en geniet van je leven." Een orthodox Bijbelgenootschap neemt een slogan uit Psalm 53.1: "Dwazen denken bij zichzelf: er is geen God". Die tekst zal op honderd bussen verschijnen.