Dertien uur beeld per minuut voor YouTube

De verzameling tv-beelden op YouTube groeit met een duizelingwekkende snelheid. Internetters zetten elke minuut welgeteld dertien uur beeldmateriaal op de website met videomateriaal.

Dat meldde directeur EU-zaken Simon Hampton van Google vandaag bij een presentatie over internet in het Europees Parlement. Google heeft enkele jaren geleden YouTube overgenomen.

Ook andere internetdiensten groeien als kool. In enkele jaren is het aantal bloggers in de wereld toegenomen van twee miljoen naar 110 miljoen.

Google speelt hier zelf sterk op in. De zoekmachine Google Search is nu beschikbaar in 112 talen. Het bedrijf heeft net Ethiopisch toegevoegd aan de dienst. Daarbij is ook de veelgebruikte vertaalsite Google Translate nu uitgebreid naar 35 talen. Internetters kunnen daar websites zelfs laten omzetten in het Thais.

Google-directeur Hampton gaf vandaag een demonstratie door de website van voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie om te zetten in de Oosterse leestekens van het Thais. "Hoewel ik niet persoonlijk kan instaan voor de kwaliteit van het Thais", voegde hij daar glimlachend aan toe.