Nog geen eind aan overvallen Tilburg

Enkele arrestaties eerder in de week hebben geen eind gemaakt aan een snelgroeiende reeks gewapende overvallen in Tilburg. Een onbekende gewapende man maakte zaterdagavond een nog onbekend geldbedrag buit na bedreiging van een medewerker van een benzinestation aan de Ringbaan-Zuid, meldde de politie gisteren. Voor Tilburg was het de zevende overval binnen tien dagen.

De politie stelt vast dat de vele overvallen van de afgelopen periode worden gepleegd door veelal jonge daders die het hebben voorzien op kleine ondernemers zoals een tankstation, cafetaria of bakkerij. Ze slaan meestal toe als het donker is en er weinig of geen klanten in de zaak zijn.

De gemeente Tilburg maakte in november bekend in sommige gevallen tipgeld te gaan betalen als dat kan leiden tot de oplossing van overvallen. De collegepartijen VVD en PvdA hebben vorige week gevraagd om een extra raadsvergadering vanwege de 'wildwesttaferelen' bij de aanhouding van drie verdachten op klaarlichte dag afgelopen woensdag. Burgemeester Ruud Vreeman bespreekt het probleem donderdag met de fractievoorzitters.