Veel Nederlanders bezorgd over geld

De helft van alle Nederlanders maakt zich zorgen over de gevolgen van de kredietcrisis voor hun eigen portemonnee. Ze vrezen vooral problemen met de dagelijkse boodschappen, hun pensioen en de toekomst van hun kinderen.

Dat blijkt uit onderzoek waar 540 Nederlanders zijn gevraagd naar hun persoonlijke zorgen over de kredietcrisis. Uit de enqûete blijkt dat ruim een kwart van de Nederlanders momenteel al last heeft van de kredietcrisis. De helft van de bevolking treft maatregelen om ook in de toekomst genoeg inkomen te hebben of denkt daar serieus over na.

De consequenties van de crisis zijn zo ernstig dat 8 procent van de ondervraagden zegt wakker te liggen van de problemen. In bijna de helft van de gevallen gaat het om zorgen over het pensioen.

Een kwart van de Nederlanders vreest dat hun pensioen minder waard wordt. Een groep van gelijke omvang verwacht dat er niets verandert en de helft van alle Nederlanders heeft geen idee over de gevolgen van de kredietcrisis voor hun oudedagvoorziening.