Meer omzet door crisiserotiek

De kredietcrisis drijft mensen vroeg naar bed, wat volgens de firma Cobeco Pharma fantastisch nieuws is voor de eroticabranche. De omzet van Cobeco Pharma, de grootste in Europa wat betreft erotische stimuleringsmiddelen en cosmetica, is de laatste twee maanden van vorig jaar met twaalf procent gegroeid. Deze trend lijkt zich volgens het bedrijf door te zetten in dit jaar.

"Mensen blijven dankzij de recessie thuis", laat het bedrijf weten. Volgens het bedrijf letten mensen meer op hun centen en dan is een avondje seks vaak toch goedkoper dan een avondje uit. Het bedrijf laat weten dat de consument ook energiebewuster is gaan leven en zich 'warm knuffelen onder de dekens'.

Dat het zo goed gaat met Cobeco Pharma betekent volgens Beate Uhse B.V. (die onder meer over winkelketen Christine le Duc gaat) dat het met de hele eroticabranche goed gaat. Volgens een woordvoerder hebben zij nog geen duidelijk beeld van de omzet van 2008, maar het lijkt net zo goed te gaan als andere jaren.

Er zijn ook bedrijven in de eroticabranche waar het helemaal niet zo goed mee gaat. De Britse onderneming Bedroom Pleasures was gisteren zelfs somber gestemd. Volgens een woordvoerder waren de kerstverkopen redelijk, maar hij schatte in dat deze toch vele malen minder waren dan vorig jaar.

Met dank aan R0n voor de submit.