Man de cel in wegens schaatsverbod

Peter Helsen zal deze winter niet gauw vergeten. De 44-jarige Vlaming uit Wommelgem verdween namelijk voor enkele uren achter de tralies wegens het negeren van een schaatsverbod. Bij onze zuiderburen is het namelijk verboden je op het ijs te begeven indien het ijs te dun is.

Helsen stond donderdagochtend vroeg op om te kijken of de vijver vlakbij zijn huis al een mooi laagje ijs had. Met zijn boormachine boorde hij een gaatje in het ijs en de dikte viel hem niet tegen. "Ik mat 10 tot 11 centimeter. Na nog een nachtje vriezen nam ik aan dat het veilig was."

Veheugd bond de Belg dan ook zijn schaatsen onder, maar werd al snel staande gehouden door een politieman. Helsen moest onmiddellijk de ijsvloer verlaten, blafte Bromsnor. "Die agent gedroeg zich echt arrogant", klaagt Helsen. "In plaats van iets beleefd te vragen, riep hij me van het ijs. Ik heb hem gezegd een ritje met de fiets te gaan maken."

Oom Agent vertrok voor een rondje rond het ijs maar kwam weldra terug. Weer sommeerde hij de koppige schaatser het ijs te verlaten, maar deze gaf er ook dit keer geen gehoor aan.

"Even later stonden er plots drie politiemensen te brullen dat ik van het ijs moest. Ik ben met hen in discussie gegaan en heb mezelf ook een beetje arrogant gedragen." Het duurde dan ook niet lang, of Helsen werd met de politieauto afgevoerd naar het politiebureau. Wegens het verstoren van de openbare orde werd hij namelijk voor de duur van twee hele uren opgesloten.

Volgens de politie  was het nooit zo ver gekomen indien de schaatser gelijk het ijs had verlaten. Maar daar heeft de Belg schijt aan. "Ik ben zaterdag al opnieuw gaan schaatsen met mijn buurman", lacht Helsen. "Gelukkig kwam er geen politie langs."