Pedofiel 5 dagen voor huwelijk betrapt door bruid

Met nog vijf dagen te gaan voor haar bruiloft, heeft een Britse besloten van het huwelijk af te zien. Haar toekomstige echtgenoot blijkt namelijk een pedofiel te zijn. De moeder van twee kinderen dankt God op haar blote knietjes dat zij net op tijd erachter kwam dat trouwen met hem geen goed idee zou zijn.

De 38-jarige Richard Manley uit Cardiff heeft inmiddels negentien zaken bekend. Onder de aantijgingen zit ook het verspreiden van kinderporno. Waarschijnlijk belandt Manley nu voor zes jaar achter de tralies.

Het balletje ging rollen toen de aanstaande bruid in september een sms'je kreeg met informatie dat haar verloofde een pedofiel was. De anonieme tipgeefster heeft ook aan de politie verteld dat Manley eens een meisje in ondergoed had betast en er foto's van had gemaakt. Toen men hem wilde arresteren, ging hij dan ook braaf door de knieën. In plaats van alles te ontkennen, schreef hij zijn inmiddels ex-verloofde een brief n biechtte daarin nog meer ranzige praktijken op.

"Mijn cliënt heeft echt spijt", beweert Manleys advocaat. "Hij verdient respect omdat hij er zo eerlijk voor uitgekomen is, wat best lastig voor hem was. Het moeilijkste was om alles aan zijn vriendin op te biechten, de vrouw van wie hij zo houdt. Misschien vergeeft ze hem wel nooit, maar hij koos ervoor in behandeling te gaan."

De rechter heeft juist totaal geen respect voor deze daden. De pedofiel verdwijnt nu voor zes jaar achter slot en grendel. Daarnaast mag hij nooit meer met kinderen werken en verschijnt zijn naam op een lijst met seksuele delinquenten.