'Megawolkenkrabber voor Rotterdam'

Het Rotterdamse architectenbureau Monolab heeft plannen uitgewerkt voor een 450 meter hoge wolkenkrabber die in de Rotterdamse Maashaven moet worden gebouwd. Het bedrijf voert momenteel gesprekken met ontwikkelaars en financiers, maar deze zijn terughoudend vanwege de huidige economische situatie.

Jan Willem van Kuilenburg, directeur van Monolab, is van mening dat het juist nu de tijd is om te investeren in een dergelijk project. "De gerealiseerde middelhoge torens in Rotterdam zijn van lage kwaliteit en te primitief, het is allemaal standaard. Deze nieuwe 450 meter hoge wolkenkrabber is bijzonder én pragmatisch omdat hij in het water staat."

De toren, die is voorzien voor wonen en werken, is volgens Van Kuilenburg een bijzonder project. "Normaal staan torens op een grote parkeergarage. We hebben onze toren vanaf de parking het water ingeschoven en op de parking die vrijkwam een extra project met een stedelijk raam en plein op de Maashaven gepland."

Via een pier en autovrije boulevard moet de toren verbonden worden met een parkeergarage voor 1.000 voertuigen en metrostation Maashaven.

Hoe Monoweb alles in gedachten heeft, kun je hier zien.