Karaoke-apparaat meest irritante uitvinding

Aziaten zijn er dol op, maar de Britten hebben er een hekel aan: het karaoke-apparaat. Uit een onderzoek gehouden onder 2.500 Britten blijkt dat de eilandbewoners de meezingmachine beschouwen als de meest gehate uitvinding aller tijden.

Uitvinder Kane Kramer laat in de Britse krant The Independent zijn licht schijnen over het onderzoek. "Ik vind het niet verrassend dat het karaoke-apparaat op een staat. Het is natuurlijk een bijzonder onsociale uitvinding. Stel dat er tien mensen lol beleven aan een avondje zingen, dan kunnen daar in een volle kroeg makkelijk 150 man last van hebben."

Joanne Arbiter, de grootste importeur van Karaoke-machines in Engeland, weerlegt deze kritiek. "Karaoke is niet antisociaal. Het trekt mensen juist de kroegen in. En als er dan een keer iemand beroerd staat te zingen heb je in ieder geval iets om over te praten."

Opvallend is dat in de volledige lijst vrijwel alleen maar uitvindingen staan die razend populair zijn geworden. Een Britse uitvinder in de Britse krant The Daily Telegraph ziet een uitverkiezing in de top tien dan ook als een compliment. "Als je uitvinding zo populair is dat mensen het weer irritant gaan vinden, dan heb je een goed product bedacht!"

De complete top tien van meest irritante uitvindingen volgens de Britten:-   

-    1: Het karaoke-apparaat (22%)  

-    2: Het non-stop sportkanaal (17%)

-    3: Game consoles (12%)

-    4: De Mobiele telefoons (11%)

-    5: De wekker (7%)

-    6: De stijltang (5%)

-    7: Het Internet  (4%)

-    8: De PDA (2%)

-    9: De MP3 speler (2%)

-    10: De afstandsbediening (1%)