Twee kinderen vertrekken op huwelijksreis

Twee dolverliefde Duitse kinderen van 6 en 7 jaar zijn op nieuwjaarsdag van huis vertrokken om in het geheim te gaan trouwen, in het buitenland. Samen met het vijfjarige zusje van de toekomstige bruid waren ze op weg naar het vliegveld om daar een vlucht naar Afrika te pakken. Op het treinstation in Hannover vielen ze echter op door het feit dat ze alleen reisden en werden ze door de politie opgevangen.

 

De kinderen, die stiefbroer en -zusjes van elkaar zijn, hadden 's morgens vroeg zomerkleding, zonnebrillen, strandgerief en proviand ingepakt en waren vol goede moed op reis gegaan. Op dat moment lagen hun ouders nog te slapen. 

 

Ze hadden eerst een kilometer gelopen en hadden vervolgens de tram naar het centraal station van de stad genomen. Van daaruit wilden ze met de trein naar het vliegveld, want het huwelijk moest in een warm en zonnig land plaatshebben. De keuze was daarom op 'Afrika' gevallen. Het was ook de bedoeling dat het kleine zusje de getuige van het huwelijk zou zijn.

 

Op het station had de politie enige overredingskracht nodig om de kinderen ervan te overtuigen dat ze zonder geld en zonder vliegticket niet ver zouden komen. Als troost kregen de jonge pioniertjes een uitgebreide rondleiding door het politiebureau, waarna ze al snel door hun opgeluchte ouders werden opgehaald.