Asiel voor boomlange Pakistaanse

Ze is naar eigen zeggen 'een gemakkelijk doelwit' in eigen land. In het verleden was de Pakistaanse Zaiab Bibi vanwege haar lengte, 2 meter en 18 centimeter, dan ook herhaaldelijk het slachtoffer van nare pesterijen. Bibi werd bekogeld met stenen en een belager brak haar pols. De boomlange Pakistaanse vroeg om deze reden asiel aan in Engeland en maakt volgens de Engelse krant de Daily Mail een goede kans om te mogen blijven.

De 35-jarige Bibi arriveerde twee en een half jaar geleden in Groot Brittannië en groeide in de tussentijd uit tot een beroemdheid. Niet alleen in Engeland, maar ook in thuisland Pakistan geniet Bibi een zekere sterrenstatus. Dorpsgenoten van de voormalig langste vrouw ter wereld denken dan ook dat Bibi prima terug kan naar Pakistan. In de Britse krant laat het lokale hoofd van de politie weten dat lange oud-dorpsgenoot wat hem betreft veilig is. 'Bibi is een beroemdheid. Ze kan rekenen om de bescherming van de politie en de gemeenschap.'

Maar de lange Pakistaanse lijkt het prima naar haar zin te hebben in Engeland. Hoewel ze nog de nodige taalproblemen heeft liet ze aan de Daily Mail weten 'te genieten van Engeland, haar huis en de goede medische zorg'.


De boomlange Pakistaanse (foto: DAG)