Darts: Van Barneveld naar finale WK

Raymond van Barneveld heeft de finale bereikt van het PDC WK darts. Zo makkelijk als gisteren tegen Jelle Klaasen ging het echter tegen James Wade niet.

Vooral de beginfase verliep moeizaam voor Van Barneveld. Wade kwam telkens op voorsprong, maar onze landgenoot liet dat gat nooit groot worden. Bij een 2-3 ging Wade duidelijk minder gooien. De Engelsman gooide hierna geen enkele 180 meer en Van Barneveld stoomde door naar een 6-4 zege. "Ik was zo moe op het eind", verzuchtte Van Barneveld direct na de partij voor de camera van Sky Sports. "Na die negendarter in de kwartfinales tegen Jelle Klaassen ging er zoveel door me heen. Ik kon niet slapen, ik bleef maar malen: nu moet ik het afmaken. Maar vanavond kan niet meer stuk."

In de finale treft Van Barneveld Phil Taylor. Die won vanavond met 6-2 van Mervyn King. Taylor had tot vandaag maar 1 set verloren op dit WK, maar haalde tegen King niet zijn niveau van eerder deze week. Zijn tegenstander profiteerde en maakte er een echte wedstrijd van. Na een snelle 2-0 voorsprong van Taylor, snoepte King hem alsnog twee sets af. Vanaf dat moment trok 'The Power' het initiatief opnieuw naar zich toe.

In 2007 stonden Taylor en Van Barneveld ook tegenover elkaar in de finale. Toen won 'Barney' na een thriller met 7-6.