Zeer dichte mist rond de jaarwisseling

Wie vanavond van het vuurwerk wil gaan genieten, zal dit mogelijk niet kunnen. Het KNMI voorspelt voor de nacht namelijk zeer dichte mist op verschillende plaatsen in het land. Met name in het midden en westen van het land bestaat de kans dat het zicht minder dan tien meter zal bedragen. Het vuurwerk zal hierdoor ook minder goed zichtbaar zijn.

De dag zal beginnen met zon en rond het IJsselmeer zal er al mist ontstaan. De gehele dag zal het vriezen en rond de jaarwisseling zal op veel plaatsen in het land de mist toenemen. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je pijlen alle kanten op vliegen, want de wind is matig tot zwak. 

Wie morgen op pad gaat om de vuurwerkrestanten op te ruimen of af te steken, kan beter wachten tot de middag. Op veel plaatsen zal er 's morgens nog een dichte mist hangen die in de loop van de dag langzaam wat op zal trekken, ook zal de temperatuur tot net boven het vriespunt komen. Alleen in het zuiden van het land zal de mist op nieuwsjaarsdag nog langer blijven hangen: daar zal het waarschijnlijk ook de hele dag vriezen.

Met dank aan R0n voor de submit.