Vitesse ontslaat trainer Westerhof

Trainer Hans Westerhof en Vitesse gaan per direct uit elkaar. Gisteren maakte algemeen directeur bekend dat er vandaag een 'evaluatiegesprek' zou plaatsvinden en dat duidde al op een naderend afscheid van Westerhof.

Sinds de ’openmicrofoonaffaire’, waar Westerhof tegenover AZ-coach Louis van Gaal zijn misnoegen uitte over het functioneren van zijn centrale verdedigers Civard Sprockel en Sébastien Sansoni lag de oefenmeester, die eerder onder andere trainer was bij FC Groningen, Willem II, Ajax en PSV, onder vuur in Arnhem.

“In juli zijn wij vol verwachting en vertrouwen begonnen aan het nieuwe seizoen, dat in het teken stond van de wederopbouw van Vitesse. Dat proces is in de eerste zes maanden niet zo gelopen als wij hadden verwacht", aldus Marc van Hintum, technisch directeur bij de club uit Arnhem, in een reactie op het ontslag van Westerhof. "Intern hebben wij getracht de vinger op de zere plekken te leggen. Daarbij is gebleken dat de mening van Hans over de oorzaken van de tegenvallende prestaties en hoe het tij te keren verschilt met die van ons.”