Icesave-spaarders vergeten 70 miljoen

Ongeveer 25.000 Icesave-spaarders hebben nog recht op zo'n zeventig miljoen euro, maar daarvoor moeten zij zich wel melden bij De Nederlandsche Bank (DNB). Negenduizend van hen hebben wel een aanvraag gedaan, maar deze was onvolledig of alleen via e-mail gestuurd en niet per post. DNB hoopt dat de gedupeerden zich snel melden, want "wij staan klaar om het geld uit te keren", aldus DNB.

Naar aanleiding van telefoontjes van rekeninghouders die zeggen slechts de helft van hun geld te hebben ontvangen, denkt woordvoerder Tobias Oudejans van DNB dat veel spaarders met een en/of rekening niet beseffen dat ze beiden een aanvraag moeten doen.

Om iedereen nogmaals te wijzen op de mogelijkheid om in ieder geval maximaal 100.000 euro (200.000 bij een en/of rekening) terug te krijgen, stuurt DNB aan de 25.000 spaarders een e-mail. Als dat ook niets oplevert, gaat er nog een herinnering per post de deur uit. De claim moet uiterlijk 16 maart zijn ingediend.

Of er ook zwartspaarders onder de mensen zijn die zich nog niet gemeld hebben, weet DNB niet. "Daar kunnen wij alleen maar naar gissen." In totaal is er al 1,53 miljard euro uitgekeerd aan 118.422 spaarders.