Dierenactivisten eisen autobranden op

Dierenactivisten hebben een aanslag op twee auto's van een topman van het beursbedrijf NYSE Euronext in Wassenaar vorige week zondag opgeëist. Dat meldt de website Bite Back Magazine, waar aan de lopende band acties worden opgeëist.

In de verklaring staat dat het Animal Liberation Front explosieven onder de auto's heeft geplaatst. In een tweede claim wordt een andere actie van 22 december opgeëist die de politie nog niet in de publiciteit had gebracht. Het betreft het aanbrengen van leuzen op een huis in Noordwijkerhout. Dit huis zou van een andere NYSE-topman zijn.

Eerder deze maand maakte het Openbaar Ministerie in Amsterdam bekend een andere claim van activisten te onderzoeken. Op de website animalrights.nl beweerden zij verantwoordelijk te zijn voor brandstichting in twee auto's in Hilversum, begin deze maand. Dat zouden ze met zes explosieven hebben gedaan.

De activisten zeggen de aanslagen te plegen omdat de beursmaatschappij banden heeft met Huntingdon Life Sciences (HLS), dat zich bezighoudt met dierproeven.


Dierenactivisten eisen autobranden op  (foto: DAG)