Velgen vier keer in etmaal van eigenaar gewisseld

Een set velgen is vorige maand binnen een etmaal vier keer van eigenaar verwisseld. Eerst werden de glimmende velgen gestolen van een 22-jarige Emmenaar, die zijn wagen na een bezoek aan een voetbalwedstrijd van FC Emmen op een stapeltje stenen aantrof.

Een paar dagen later zag een vriend van het slachtoffer een auto rijden met de gestolen velgen. De bestuurder vertelde hen dat hij de velgen had gekocht en toonde een bonnetje. De verkoper op zijn beurt verklaarde de ingeseinde politie ze te hebben gekocht van een man uit Klazienaveen, die weer zei ze te hebben gekocht van een 28-jarige plaatsgenoot. Dat allemaal in een tijdsbestek van 24 uur.

De 28-jarige man is opgepakt. Hij is volgens de politie een drugsverslaafde veelpleger. Hij biechtte niet alleen de diefstal van de velgen op, maar ook die van kentekenplaten in Nieuw-Amsterdam, die hij gebruikte voor criminele activiteiten. Ook vertelde de man dat hij in Hoogeveen had getankt zonder te betalen. Hij zit nog vast. Over een week beslist de rechtbank over verlenging van zijn hechtenis.