Wakker Dier vindt UNOX-etende Jan Vayne niet erg

Wakker Dier was bij het bepalen van de nominaties voor 'de meest sexy vegetariër van 2008' kennelijk niet helemaal wakker. Of de dierenvrienden kijken simpelweg niet zo vaak naar reclame op televisie. Bij de heren kanshebbers staat namelijk pianist Jan Vayne, die zonder weelderige haardos al geruime tijd in een reclamespotje voor de rookworsten van UNOX te zien is.

"Met zijn weelderige haardos zit Jan Vayne liever aan het klavier dan achter een bord met dood dier", introduceert Wakker Dier de pianist. In een reactie bagatelliseert een woordvoerder van Wakker Dier het feit dat Vayne Nederland tot het eten van UNOX-worsten probeert aan te zetten.

"Het zegt meer over Unox dan over Jan Vayne dat het bedrijf iemand reclame laat maken voor een product dat hij zelf nooit zou willen eten." De 'sexy vegetariër' zou niet zijn tanden in de worst hebben gezet, zoals de beelden van de spot wel suggereren. "En dan nog hebben wij liever iemand die inconsequent goed is dan iemand die consequent fout is", stelt Wakker Dier.

Vayne neemt het in de verkiezing op tegen onder andere Wouter Bos, Jort Kelder en Dolf Jansen. Naar de titel vrouwelijke meest sexy vegetariër van het jaar dingen Nicolette Kluijver, Georgina Verbaan, Marianne Thieme en Froukje Jansen mee.

 Met dank aan Kozzmic voor het herschrijven en de submit.