Politie schiet verdachte overval neer

Op de A9 ter hoogte van Akersloot en Limmen heeft vanmorgen een schietincident plaatsgevonden. De politie schoot een vluchtende verdachte in zijn been.

Voorafgaand had de politie een gestolen auto klemgereden. De chauffeur werd gelijk aangehouden. Een andere inzittende stapte over de vangrail, stak de snelweg over en probeerde via een sloot het aangrenzende weiland in te vluchten. Na waarschuwingen van de politie werd het vuur geopend en werd de verdachte geraakt in zijn been, waarna hij gearresteerd werd.

In dezelfde morgen zou het duo de Alkmaarse juwelier Ibink, gevestigd in de Laat, overvallen hebben. Omstreeks 10:30 werd de vitrine opengebroken en werden er sieraden ontvreemd. De daders wisten te ontkomen op een scooter.

De gestolen scooter werd niet veel verder op de Popelmanslaan aangetroffen. Waarschijnlijk zijn de verdachten overgestapt in een auto die eveneens gestolen bleek. Niet veel later werd weer overgestapt in een ontvreemde auto.

Kort hier op werd de wagen gesignaleerd door agenten die de achtervolging inzetten. Voor afslag Akersloot werd de auto klemgereden.