Verkeerscontrole A1 levert 7,4 miljoen op

Verschillende opsporingsorganisaties hebben vannacht bij een verkeerscontrole op de A1 bij Deventer een megavangst binnen gehaald. Zestien voertuigen waren samen goed voor 7.482.457 euro aan achterstallig fiscusgeld. Onder meer politie en justitie waren vertegenwoordigd bij de controle.

Tijdens de controle kon de politie achttien mensen aanhouden, onder wie een loverboy. De man vervoerde twee jonge meisjes en bleek een achterstallige boete van 1100 euro open te hebben staan. Deze kon hij direct betalen. Ook een inbrekerstrio had niet zo'n beste avond, de politie hield ze aan toen ze inbrekerswerktuigen ontdekte in de auto. Drie Litouwers waren in het bezit van hasj, wiet en xtc, waarvoor ze ook meemochten naar het politiebureau.

De verschillende opsporingsorganisaties controleerden tussen 22.30 en 04.30 in beide rijrichtingen, op parkeerplaatsen 'Boermark' en 'De Hop'. In totaal werden 740 personenauto's en veertig vrachtwagens gecontroleerd. Oom agent deelde aan 59 bestuurders een gele prent uit, voor uiteenlopende verkeersovertredingen. Vier bestuurders hadden een slok teveel op, waarvan een 1,7 promille blies. Die laatste reed sinds 2000 met een ongeldig rijbewijs.