Kiefer Sutherland krijgt Walk of Fame-ster

Voor veel Hollywoodsterren is een ster op de 'Hollywood Walk of Fame' naast de Oscar zo'n beetje de meest prestigieuze prijs die een acteur of actrice kan ontvangen. Omdat de gelukkige 'winnaar' wordt gekozen door een commissie, krijgt de ene acteur hem wat sneller dan de andere. Zo heeft de acteur uit 24, Kiefer Sutherland, nog best wat jaartjes moeten wachten tot hij over zichzelf heen kon lopen, maar vandaag is het dan toch eindelijk zover. Sutherland zal vandaag de 377ste ster op de walk zelf onthullen.

 

En voor die feestelijke gelegenheid wordt hij moreel ondersteund door zijn vader Donald Sutherland en producent/regisseur Joel Schumacher. De ceremonie vindt plaats bij het Hollywood Roosevelt Hotel, uiteraard op de Hollywood Boulevard. Wat dat betreft heeft Sutherland zijn leven weer een beetje op de rit, want precies een jaar geleden moest de acteur 48 dagen de gevangenis in wegens het rijden onder invloed. Hij mocht zelf kiezen wanneer hij vast ging zitten. Omdat de schrijvers van Hollywood vorig jaar op dit tijdstip aan het staken waren, koos de acteur voor die periode.

 

Sutherland brak door bij het grote publiek toen hij naast Julia Roberts en Kevin Bacon in de hitfilm 'Flatliners' een doorgedraaide wetenschapper speelde die zelfmoord pleegt om vervolgens weer te worden gereanimeerd met als doel om te zien of er leven na de dood is. Maar echt ongekend populair werd de acteur pas toen hij de rol van Jack Bauer in de hitserie '24' op zich nam, een serie waarvan in januari alweer het zevende seizoen begint. Daarnaast geeft Sutherland zijn filmcarrière ook nog niet op, want onlangs was hij te zien in de horrorfilm 'Mirrors'.


Door: DAG / Martin Gijzemijter


Acteur Kiefer Sutherland krijgt eindelijk een plekje tussen de andere sterren.  (foto: DAG)