Dodental bomaanslag Peshawar loopt op

Het dodental door de bomaanslag van vrijdag in de Pakistaanse stad Peshawar is opgelopen tot 27. Er vielen zeker 84 gewonden. Dat meldden de autoriteiten vandaag.

Een met explosieven gevulde auto ontplofte op een drukke markt. "De klap was zo zwaar dat er een krater in de grond zit van anderhalve meter diep", aldus het lokale hoofd van de politie. Verschillende auto's en gebouwen vatten vlam en werden verwoest. De smalle paadjes van de historische markt lagen bezaaid met bloed en lichaamsdelen. "Het was alsof de hel losbrak", aldus een 16-jarige studente, die met verwondingen in het ziekenhuis lag.


Het was druk op de markt ten tijde van de aanslag. Veel mensen deden inkopen voor het offerfeest. Dat vindt plaats aan het einde van de hadj, de rituele bedevaart naar Mekka. Het was vrijdag niet de enige aanslag. In een district in de omgeving van Peshawar vonden zes mensen de dood toen een auto ontplofte.


Pakistan is al langer het toneel van een golf verwoestende (zelfmoord)aanslagen, veelal gepleegd door extremistische moslims. In de afgelopen anderhalf jaar kwamen zeker 1500 personen om het leven door dergelijke gewelddaden.

Dodental door aanslag in Pakistaanse stad Peshawar loopt op  (foto: ANP)