'O.J. Simpson moet 15 jaar zitten'

Zojuist heeft een Amerikaanse rechter uitspraak gedaan in een rechtszaak tegen voormalig footballster O.J. Simpson. Hij is veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar voor onder meer een gewapende overval en een poging tot ontvoering. Zijn mededader, Clarence Stewart, heeft eveneens 15 jaar gekregen.

Voordat de rechter uitspraak deed, mocht Simpson nog zijn zegje doen. Met tranen in zijn ogen zei hij dat hij niemand pijn wilde doen en het niet de bedoeling was dat hij iets zou stelen. "Ik wist niet dat ik onwettig bezig was. Ik dacht dat ik vrienden zou ontmoeten en mijn eigendom (sportsouvenirs, red.)  terug zou krijgen. Dus ik heb er spijt van. Ik betreur alles wat er gebeurd is."

"Het gevaar dat er iets zou gebeuren in die kamer was enorm. U ging naar de kamer, u pakte uw vuurwapen... U gebruikte geweld, u nam een eigendom weg... In deze staat betekent dat beroving met een dodelijk wapen", aldus de rechter, die niet onder de indruk leek van Simpsons woorden. De veroordeling is een optelsom van een aantal aanklachten, waaronder twee maal een gewapende overval, poging tot ontvoering en inbraak met een dodelijk wapen.

Met dank aan nostalgist voor de submit.