Vrouw in zee gesleurd tijdens huwelijksaanzoek

Een romantisch huwelijksaanzoek aan het strand is in een drama geëindigd toen de aanstaande bruid door een golf in zee werd gesleurd. Dat heeft een krant in Oregon donderdag bericht.

Scott Napper (45) had zijn 22-jarige Filipijnse vriendin Leafil Alforque maandag meegenomen naar Proposal Rock, een rots bij het strand van Neskowin Beach in Oregon die deze naam draagt omdat veel paren elkaar daar een aanzoek doen. De ring die hij haar wilde geven zat in zijn zak.

Het was eb en het water was al geweken toen de twee naar de rots liepen, vertelde Napper. Maar toen ze drie meter van de rots af waren kwam er ineens een golf opzetten. Napper zette zich schrap tegen het water om niet te worden meegesleurd, maar toen hij omkeek naar zijn kleine, ranke vriendin (1,50 meter en 42 kilo) bleek zij door het water te zijn meegesleurd. In de tijd dat hij zijn jasje uittrok om haar na te springen verdween ze in de golven.

Mensen op het strand die de gebeurtenissen hadden gadegeslagen sloegen alarm en binnen enkele minuten arriveerden reddingswerkers. Alforque bleef echter onvindbaar en de zoekactie moest tenslotte wegens dichte mist en gevaarlijke golven worden afgelast. Volgens de politie was er geen sprake van opzet.


Vrouw in zee gesleurd tijdens huwelijksaanzoek  (foto: DAG)