Epe kan geen sekswinkels meer weren

De gemeente Epe kan straks niet meer puur omdat het een sekswinkel betreft zo'n onderneming verbieden. Het gemeentebestuur wil deze regel schrappen. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het plan.

Het college stelt dat er bij ondernemers tot dusver geen interesse is geweest om een seksshop te beginnen in Epe. Van de regel zo'n zaak te verbieden is dan ook nog nooit gebruikgemaakt, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Voor de wijziging moet een artikel van de zogenoemde algemeen plaatselijke verordening worden geschrapt. Met dat artikel in de hand kon de gemeente een bepaald gebied aanwijzen waarin zo'n winkel niet wordt toegestaan. "Iemand die een sekswinkel wil openen in Epe moet straks nog wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals ook andere ondernemingen", zegt de woordvoerder. "Zo moet de plek waar de ondernemer het bedrijf wil starten een pand zijn met een winkelbestemming." Het college, van CDA, PvdA en het lokale Nieuwe Lijn, kan een sekswinkel straks echter niet meer verbieden puur omdat het zo'n winkel betreft.

De gemeenteraad beslist 11 december of het artikel inderdaad wordt geschrapt. De lokale afdelingen van de ChristenUnie, de SGP en het CDA hebben een amendement ingediend, waarin de gemeente wordt opgedragen dit juist niet te doen. Van de kant van inwoners heeft de gemeente volgens de woordvoerder tot nog toe geen reacties ontvangen.