Politie zoekt getuigen na gooien vuurwerkbom

De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten van de vuurwerkbom die afgelopen weekeinde onder de auto van twee toezichthouders werd gegooid. Het incident vond zaterdagavond 29 november rond 23.35 uur plaats voor het gemeentehuis.

De toezichthouders van de gemeente Medemblik, een man en een vrouw, hadden de dienstauto geparkeerd toen er plots een harde knal klonk. De dienstauto kwam met alle vier de wielen van de grond en de bom had een flinke rookwolk veroorzaakt. De vrouw moest zich na het incident onder behandeling van de huisarts stellen wegens een aanhoudende 'piep' in haar oor. De auto liep voor vierduizend euro schade op.

Na de ontploffing reed er een rode auto uit de omgeving weg met daarin vier mannen. Zij zijn door het tweetal aangehouden en bleken het incident wel gezien te hebben, maar er niets mee te maken te hebben. Vanwege de schrik zijn de toezichthouders vergeten de gegevens van het viertal te noteren.

De politie is bezig met nader onderzoek en zoekt daarom getuigen van het incident. Ook willen zij graag in contact komen met de vier mannen in de rode auto. Wie inlichtingen kan verschaffen wordt dan ook verzocht om contact op te nemen met de politie Medemblik (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Met dank aan Dimage voor de submit.