'Aanslagen moesten Indiaas 9/11 worden'

De aanslagen van afgelopen woensdag in de Indiase stad Mumbai moesten volgens de enige nog levende terrorist een 'Indiaas 9/11' worden. Het was volgens hem de bedoeling dat de symbolen van de economische kracht van India werden verwoest. De NOS berichtte gisteren al  dat de terroristen deel uit maakten van Lashkar-e-Taiba, een Islamitische terreurorganisatie die ten doel heeft hindoes en joden (India en Israël) te verwoesten.

De terroristen hadden alles zeer goed voorbereid. Zo hadden sommigen alle hotels bezocht en overal geslapen. De Indiase autoriteiten zeggen dat er in totaal tien personen achter de aanslagen zaten. Het bericht dat eerder vandaag verscheen en sprak van Pakistanen van Britse afkomst, wordt door de autoriteiten tegengesproken. Mogelijk zijn de terroristen wel uit Pakistan gekomen met een gekaapte vissersboot, die later op zee werd gevonden met een lijk aan boord.

Bij de aanslagen zijn bijna tweehonderd mensen, waaronder 22 buitenlanders, om het leven gekomen en honderden gewond geraakt. In totaal werden er 610 mensen gered door Indiase commando's. De mensen werden vastgehouden in hotel Taj Mahal, hotel Trident-Oberoi en een joods centrum. Bij de bevrijdingsacties zijn negen van de tien terroristen gedood.