Robert Downey Jr. bang voor Avengers

Acteur Robert Downey Jr. speelde dit jaar in het verfilmde stripverhaal 'Iron Man' en vindt nu blijkbaar dat hij zich met alle stripverhalen die worden verfilmd mag bemoeien. Want meteen toen hij hoorde dat 'The Avengers' zal worden verfilmd, in Nederland bekend als 'De Wrekers', vond hij dat hij er wat over moest zeggen. Downey Jr. is namelijk erg bang dat de film een flop zal worden als het niet goed wordt aangepakt. De acteur is zelf al aan het project verbonden en hij heeft onlangs getekend voor het tweede deel van 'Iron Man', dat in 2011 zal uitkomen.

Over 'The Avengers' zegt Downey Jr.: "Het moet het kroonjuweel van Marvel worden, het beste en het schitterendste. Dat kan niet anders, want het is het moeilijkste verhaal om goed te vertalen naar een film. Ze moeten alle karakters enorm goed uitdiepen, want als ze dat niet goed doen, dan wordt de film echt bijzonder slecht. Het belangrijkste is dat regisseur Jon Favreau, die ook Iron Man regisseerde, er rekening mee moet houden dat Iron Man zich in een realistische wereld afspeelde en dat alles wat in die film gebeurde in het echt, theoretisch gezien, ook mogelijk moest zijn. Op het moment dat je overschakelt naar Walhalla en enorm grote soldaten, dan zul je een hoop meer nodig hebben." Aldus Downey Jr.

'The Avengers' is een van de populairste stripboeken van Marvel en heeft een hele reeks van bekende superhelden voortgebracht. Enkele hoofdrolspelers van het verhaal zijn inmiddels al in hun eigen film voorgesteld, te weten: Iron Man, Hulk en binnenkort wordt bekendgemaakt dat Will Smith de hoofdrol in zowel 'The Avengers' als 'Captain America' op zich zal nemen. Meer superhelden behoren tot het team van 'The Avengers', zoals Spiderman, verschillende X-Men waaronder Wolverine, Luke Cage en Vision, Superman en enkele andere, wat minder bekende superhelden. In de film is 'The Avengers' een erkend team van superhelden dat samenwerkt met de Amerikaanse overheid.


The Avengers  (foto: DAG)