Prijs pakje sigaretten veel hoger dan voorzien

Sigaretten en shag zijn fors in prijs gestegen. Wie nu een pakje Marlboro met negentien sigaretten wil kopen betaalt vijftig eurocent meer dan voorheen, waarmee de prijs van een pakje Marlboro op 4,50 euro uitkomt. De prijsverhoging was eerder aangekondigd. Het bedrag dat toen werd vernoemd was alleen veel lager. Een pakje Marlboro van negentien sigaretten zou 35 eurocent duurder worden.

De accijnsverhoging is op 1 juli 2008 bepaald. De sigaretten en shag waarbij deze verhoging is doorberekend, komen nu in omloop. De pakjes Cabellero waar dertig sigaretten in zitten zullen negentig cent duurder worden, waarmee de prijs op 6,90 euro uitkomt en een pakje JPS van 28 sigaretten is tachtig cent duurder geworden. Een pakje JPS kost sinds de verhoging 5,50 euro.

Ook de shagroker moet rekening houden met de prijsverhoging. Zo zijn de pakjes Van Nelle en Drum veertig eurocent in prijs gestegen. De shagfabrikanten besloten eerder nog tot de vermindering van de inhoud van een pakje shag: van vijftig gram naar 47,5 gram.

Met dank aan FOKwa voor de submit.