Ontwerper wil dikke Popstar helpen

Ondanks haar dijk van een stem, viel er nog genoeg op Rebecca aan te merken gisteravond. Ze zag er namelijk totaal niet uit. Dat vindt ontwerper Jan Aarntzen althans, en hij heeft dan ook aangeboden de gezette en kinky Popstar een handje te helpen.

"Ze zag er niet uit afgelopen keer. Ik begrijp dat ze in huilen is uitgebarsten want het was gewoon armoedig. En haar haar zat niet goed", vertelt Aarntzen. "Ik help Karin Bloemen al haar hele leven, en dat wil ik voor Rebecca ook graag doen. Bijvoorbeeld een breedtestreep over haar borsten dat staat niemand, zelfs niet als je maatje 34 hebt. Ik zou meer kiezen voor een A-lijn die wijd uitloopt vlak onder haar borsten, of plissé. Ze kan er echt fantastisch uitzien."

De kritieken op de Popstar waren vrijdag niet van de lucht.  Jurylid Patricia Paay zei direct na Rebecca's optreden al de jurk helemaal ruk te vinden. "Dit is echt de meest afschuwelijke jurk die ik ooit heb gezien", riep ze uit. "Ja, maar die kiest ze zelf niet uit", verdedigde collega Henkjan Smits nog. Volgens Paay had Rebecca de jurk echter gerust kunnen weigeren.

Gerard Joling gooide nog even wat extra olie op het vuur. "Ik ben bang dat als deze jurk naar de stomerij moet, ze gaan zeggen ’we wassen geen tweepersoons tenten'", zei de relnicht plagerig. Hierop kon Rebecca haar tranen niet meer bedwingen, en barstte dan ook in huilen uit.

Jan Aarntzen vond dit zo zielig, dat hij besloot voor haar in de bres te springen. "Ik ben fan van het programma en fan van Rebecca, want ze heeft een geweldige stem. Het is gewoon zonde dat ze dit soort dingen aan krijgt. Zij is fan van Karin Bloemen en dat doet het voor mij. Ik wil haar graag adviseren."